Локомотив Пловдив ще подпише договор с бразилския офанзивен полузащитник Педриньо, който кара проби в тима и ще привлече още двама нови футболисти през следващата седмица.

Това обяви новият спортен директор на клуба Красимир Петров, който говори след края на зимната подготовка на "смърфовете".

„Искаме да промени изцяло скаутирането и селектирането на новите футболисти в клуба, но това ще стане в процеса на работа. До този момент изходящите трансфери са два - Райън Бидунга и Бирсент Карагарен, които преминаха в ЦСКА 1948.

Освен тях, освободихме Преслав Боруков и Александър Василев. Никога не е добре, когато в зимния трансферен прозорец се прави много голяма селекция“, заяви Петров.

"Имаше сериозен интерес към Пиер Зебли от няколко клуба. При нас дойде конкретна оферта за него от руския Химки и преговорите вървяха към подписване на договор, но това по една или друга причина не се случи и Зебли остава футболист на Локомотив.

По принцип за изходящите трансфери не е нужно да се пита старши треньорът. Той се пита за входящите и тогава дава съгласие за всеки един играч", допълни Красимир Петров.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023