Лудогорец приема Литекс от 17:30 часа в решителната битка за определянето на последния полуфиналист в турнира за Купата на България. Първият мач в Ловеч завърши 0:0, а срещата днес на "Лудогорец Арена" приковава вниманието. Сблъсъкът е своеобразен финал преди финала, защото който от двата тима продължи напред, ще стане един от основните фаворити да ликува с трофея. Както е известно, настоящият носител на Купата е Лудогорец, а Литекс не го е печелил от 2009 година, когато надви Пирин (Благоевград) с 3:0.

Не е тайна, че за Лудогорец голямата цел е четвърта поредна шампионска титла на България. Разградчани си върнаха лидерството в "А" група и преди началото на плейофите имат с 3 точки повече от ЦСКА. Тимът на Георги Дерменджиев обаче не се е отказал и от защитата на Купата. Те ще опитат да станат третият отбор, който успява да защити отличието през ХХI век. Досега това са успявали да направят единствено "Левски" и Литекс.

"Оранжевите" не крият, че Купата им е основен приоритет този сезон. В Ловеч не искат отново да останат с празни ръце за четвърта поредна година и ще направят всичко по силите си първо днес да отстранят Лудогорец, а след това да атакуват с всички сили трофея. Двата тима вече имаха две срещи помежду си през последния месец. В тях психологическото предимство е за Литекс, който спечели с 1:0 в Ловеч за първенството, след което последва равенството 0:0 в първия мач за Купата.

За реванша днес Красимир Балъков има кадрови проблеми. До последно под въпрос ще бъдат Илия Миланов, който донесе победата с 1:0 над Локомотив (Пловдив) преди дни, както и Иван Горанов, Бьорн Маарс Йонсен и Пауло Регула. На вратата ще бъде Винисиус Баривиейра, а пред него в защита Васил Божиков, Рафа Перес, Пламен Гълъбов и Страхил Попов. Най-вероятно атаката ще поведе Кирил Десподов, подпоган от Данило Асприля, Милчо Ангелов и Кристиян Малинов.

В Лудогорец пък успяха да вдигнат контузените Козмин Моци и Марселиньо, които се очаква да бъдат титуляр във важната среща. На вратата застава Владислав Стоянов, а в защита Георги Дерменджиев се очаква да заложи освен на Моци, още на Жуниор Кайсара, Александър Барт и Браян Ангуло. Опорни халфове ще бъдат Светослав Дяков и Фабио Ешпиньо, а по крилата ще атакуват Вандерсон и Михаил Александров, които ще си партнират с Марселиньо и Жуниор Кишада.

22.JPG
lit.jpg
ЛУДОГОРЕЦ - ЛИТЕКС

Купа на България
1/4-финал, реванш

(0:0 в първата среща)

Разград, стадион "Лудогорец Арена"
Съдия: Таско Тасков
 

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Козмин Моци, Александър Барт, Браян Ангуло, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Михаил Александров, Вандерсон, Марселиньо, Жуниор Кишада
Контузени: Иван Чворович, Йордан Минев
Наказани: няма

ЛИТЕКС: Винисиус Баривиейра, Страхил Попов, Пламен Гълъбов, Рафа Перес, Васил Божиков, Петрус Бумал, Антон Недялков, Данило Асприля, Кристиян Малинов, Милчо Ангелов, Кирил Десподов
Контузени: няма
Под въпрос: Илия Миланов, Иван Горанов, Бьорн Маарс Йонсен, Пауло Регула
Наказани: няма