Оригиналната емблема на ЦСКА не се появи днес на таблото на стадион "Лудогорец Арена" по време на мача на Лудогорец с "червените", спечелен от шампионите с 2:1. Гостуването на "армейците" е създало организационни главоболия на домакините преди двубоя от 13-ия кръг на Първа лига. Причината за това е бил въпросът каква емблема на гостуващия отбор да бъде поставена на светлинното табло. Както е известно, тази с трите звезди е собственост на фалиралия ЦСКА, който заплаши със съд всички, които я използват без разрешение.

В Лудогорец спазиха принципите на УЕФА и БФС и не поставиха на таблото оригиналната емблема на съперника. На нейно място се появи червеното кръгче с надпис в него "ЦСКА - София", което фигурира в сайтовете на двете федерации. Подобно лого се използва и в интернет страницата на Първа лига:

Припомняме, че оригиналната емблема на ЦСКА все още не е откупена от НАП, въпреки обещанията на Гриша Ганчев това да се случи. Ръководството на столичния тим продължава да твърди, че този клуб е наследник на ЦСКА, но голяма част от истинските цесекари още не могат да приемат водения от Едуард Йорданеску отбор, от който бяха изгонени футболистите, които през миналия сезон побеждаваха наред във "В" група и геройски извоюваха Купата на България.

В момента португалците, които са натресени в ЦСКА начело с недоразумението Рафа Перес, дори не загатват, че са по-добри от бившите играчи на "армейците". Момчетата на Христо Янев изглеждаха като бразилци в сравнение с ментетата, защитаващи в момента червения екип.

 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига