Лудогорец освободи Стивън Петков. Както е известно, играчът от днес е със спрени права, докато тече разследване относно случая с "черно тото" около младежкия национален отбор. Стивън Петков е с образувано досъдебно производство и докато трае разследването е и със спрени състезателни права от БФС.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев потвърди новината за футболиста, който преди няколко седмици беше привлечен като свободен агент от "Левски". "Това, което знаете вие, го знаем и ние за Стивън Петков. Знаете, че се води разследване. Ние не сме нито съд, нито прокуратура, за да казваме дали някой е виновен или не. Дори и при най-малкото съмнение за нещо нередно ние като клуб сме длъжни да вземем мерки. Искам да кажа, че сме съдействали на компетентните органи от самото начало на случая. Стивън Петков още от петък не тренира с Лудогорец като ние изчаквахме решението на Дисциплинарната комисия. При това положение той няма как повече да бъде наш футболист. Такова е становището на клуба", заяви Петричев пред Гонг.

"Разговарях с него още в петък. Той изложи своята позиция по случая и каза, че няма нищо общо с подобни неща. Самият факт, че БФС му спира правата е достатъчно основание да се разделим с него. Ние никога няма да толерираме подобни негативни явления. При нас контролът е строг не само в мъжкия отбор, а и в юношеските формации. В никакъв случай Лудогорец няма да допусне да се замесва в подобни скандали. Радвам се, че вече четвърта година играем в елитната група и до момента е нямало и грам съмнение във феърплея“, допълни Петричев.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите