Европа е удивена от успеха на Лудогорец. Снощи разградчани ликуваха срещу Стяуа на "Васил Левски" с 6:5 при дузпите и се класираха в групите на Шампионската лига. В герой за българския тим се превърна румънският защитник Козмин Моци, който замени изгонения Владислав Стоянов на вратата, вкара първата дузпа за "орлите", след което спаси ударите на Паул Първулеску и Корнел Ръпа и класира разградчани в групите.

Всички големи медии в Европа отразяват невероятното постижение на Лудогорец. "Би Би Си", "Дейли Мейл" и "Билд" са само част от изданията, които разказват за случилото се в София, акцентирайки на геройската проява на Моци.

ludo_dailymail.jpg

"Лудогорец срещу Стяуа: Това, което звучеше като скучен мач, се превърна в един от най-грандиозните двубои в историята на Шампионската лига", пише в "Билд".

Немският вестник сравнява движенията на Моци по време на дузпите с тези на Йенс Леман навремето като от онлайн изданието на вестника отбелязват, че румънецът не се е нуждаел от помощно листче, за да разгадава ъглите, в които играчите на Стяуа насочват топката.

В Румъния са бесни на своите. "Шок в София! Шампионите отпаднаха от българите след две спасени дузпи от... Моци!", е заглавието на материала за мача на "Газета Спортурилор".

"Румънец разби мечтата на румънците", пише в Prosport.ro. Tук сравняват Моци с бившия вратар на Ливърпул Йежи Дудек, който по подобен начин "танцуваше" по голлинията при дузпите в историческия финал на Шампионската лига срещу Милан през 2005 година.

"Историческа драма за Стяуа! катастофа в София", пише пък в Sport.ro.

С кои отбори ще се падне Лудогорец, ще научим само след часове. В 18:45 часа стартира церемонията по тегленето на жребия за групите на Шампионска лига, която ще може да наблюдавате в БЛИЦ директно с картина.

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите