Любослав Пенев има пет мача срещу Левски в ролята на старши треньор. Два пъти, когато е начело на ЦСКА, и три пъти, докато води Литекс. Има две победи и три загуби.  В неделя, 24 февруари, му предстои нова битка със „сините”.

Единственият му успех като наставник във вечното дерби е постигнат на 20 септември 2009 година. Този мач обаче е свързан с прословутата „Казанска афера”, от която „сините” яко се опарват.

Двата тима се готвят трескаво за предстоящата битка, когато изведнъж пристига светкавична мегаоферта за четиримата най-добри играчи на Левски, които тогава са водени от Радко Достанич. Във факса, който е от руския шампион Рубин (Казан), има милионно предложение за закупуването в пакет на Живко Миланов, Дарко Тасевски, Юсеф Рабех и Зе Соарес. Живко днес отново е футболист на „сините”, а Дарко облече наскоро екипа на Славия.

На „Герена” всички сияят от щастие заради предстоящата голяма сделка. Видял сумата, босът Тодор Батков нарежда: "Заминавайте веднага!". Независимо, че само след часове Левски се изправя срещу вечния си съперник, адвокатът качва играчите на самолета за Русия. С тях заминава и мениджърът Николай Жейнов.

Часове по-късно четиримата футболисти пристигат в Москва, където научват, че... в Рубин дори не са чували за тях, а още по-малко са изпращали оферта. Левски пада в капана...

Докато играчите търсят най-бързия начин за обратно прибиране в България, Левски вече е на терена на стадион "Васил Левски". Без най-добрите си футболисти "сините" са безсилни. Любо Пенев пък по блестящ начин се възползва от фалшивата оферта и води тима си до победа с 2:0 след голове на Иван Стоянов (15) и Костадин Стоянов (65).

Мачът обаче остава в сянката на един от най-големите скандали в историята на българския футбол. Измамата по-късно попада в класацията на 10-те най-големи в историята на най-популярната игра.

Първото име, което изплува в аферата, е на митичния вече арменец Артур Оганесян, който е смятан за основа на цялата схема. Версиите са черно тото и заговор срещу Левски.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Босът на Левски директно обвини тогавашните собственици на ЦСКА - Димитър Борисов и Иво Иванов. Според него те са действали в комбина с Артур и са му спретнали номер.

Въпросният арменец е бил у нас именно, за да гостува на "титаните". Според хора от прокуратурата двамата собственици на ЦСКА знаят истинското име на арменеца, докато Артур е псевдоним, с който чужденецът се е представил пред Тодор Батков, с когото също се е видял.

Източници от разследващия орган обаче тогава оневиняват "червените" със солиден довод: "ЦСКА също са заподозрени, но следите сочат към друго място. Помислете реално, ако “армейците” са решили да спретнат този трик на Левски и Батков, защо ще канят Артур в София официално. И защо сега потвърждават, че са се срещнали с него."

Любослав Пенев като треньор срещу Левски
9 май 2009       
ЦСКА – Левски 0:2

20 септември 2009
ЦСКА – Левски 2:0

25 октомври 2010 
Литекс – Левски 2:1

8 май 2011 
Левски – Литекс 2:0

17 септември 2011 
Левски – Литекс 3:2
Баланс: 5 мача, 2 победи, 3 загуби
ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка