Селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански даде интервю за БЛИЦ по повод предстоящото дерби между Литекс и ЦСКА. Двубоят започва в 16:30 часа на градския стадион в Ловеч. Потърсихме Мадански, тъй като е бил треньор и в двата отбора.

-Г-н Мадански, в Литекс или ЦСКА приемат мача за по-голямо дерби?
-И в двата лагера се подготвят сериозно за този мач. В последните години двубоят се превърна в едно от напечените дербита.

-За ЦСКА дербито е с “Левски”. Не е ли по-голямо желанието за победа в Литекс, когато се изправя срещу “червените”?
-Не мога да кажа. В първите години на Литекс в “А” група ЦСКА подценяваше този отбор. И често страдаше. След онази загуба с 0:8 на “Армията” винаги излизат и търсят отмъщение.

-Къде са силните страни на Литекс за днешния мач срещу ЦСКА?
-Според мен това е колективът. Има спокойствие в отбора.

-Къде ЦСКА е по-силен от съперника?
-В нападение. Отборът разполага със страхотни футболисти в атака. В защита обаче нещата не стоят така добре. Там е и основният проблем на ЦСКА от много време, не само от началото на този сезон. Именно на това би трябвало да акцентират домакините от Ловеч.

-Кой ще надделее в халфовата линия?
-Джамбазки има много проблеми, липсват му трима основни полузащитници – Георги Миланов, Йеленкович и Сандриньо. Така че съставът и конкретно халфовата линия ще бъде съвсем различна от традиционната. Доколкото знам в ЦСКА всичко е наред и ще могат да играят титулярите. Тодор Янчев и Борис Галчев си партнират добре, фланговите футболисти помагат на нападението и създават проблеми на противниковите бранители.

-ЦСКА преследва задължителни три точки, за да гони лидера Лудогорец. Това може ли да натежи на футболистите?
-Разликата между отборите е много малка. Дори и при грешна стъпка за ЦСКА няма да е фатално. Има още много мачове до края.

-На какво ще разчитат домакините от Литекс за евентуален успех срещу “армейците”?
-На това, че са необременени. В момента никой не очаква нищо от тях и играят спокойно. На пръв поглед изостават от лидерите и всеки ги отписва. Който го прави обаче, греши, тъй като Литекс ще играе основна роля до края на шампионата.

-Един срещу друг се изправят Атанас Джамбазки и Димитър Пенев.
-Интересен треньорски дуел. Няма смисъл да сравняваме двамата по успехи или опит. Любопитно ми е обаче как ще се представи Наско, тъй като той е добър треньор. Навсякъде се е справял. Може да изненада ЦСКА, тъй като е по-непознат като наставник.

-Назначаването му беше прието като отписване на титлата от страна на Гриша Ганчев.
-Не знам защо така мислят всички. Нека бъде даден шанс на Наско Джамбазки да се докаже. С хубава селекция през зимата Литекс отново ще се намеси в борбата за първите места.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ