Борислав Михайлов ще се яви на конгреса на БФС като единствен кандидат за президентския пост. Крайният срок за нови кандидатури изтече днес в 17,30 ч. Само легендарният вратар депозира документи и предизборна платформа за конгреса, насрочен за 14 февруари в зала №3 на НДК.

Ситуацията се повтаря с тази преди 5 години и половина. Тогава Ивайло Дражев не бе допуснат до избора и Михайлов спечели реално без съперник. В Деня на влюбените вота си ще дадат 583 делегати.

Ситуацията Боби да няма конкуренция е странна, с оглед на факта, че срещу управлението му имаше доста недоволни гласове. В последния момент обаче всички опоненти се изплашиха от пряк сблъсък с него. Само преди 5 дни Христо Порточанов обяви пред БЛИЦ, че ще се кандидатира за президент на БФС. Бившият президент на Нефтохимик сам позвъни в редакцията и за пореден път заплаши, че настоящият бос на футбола Борислав Михайлов го чака затвор.

"Аз ще се кандидатирам за президент на БФС! Стоичков има дългосрочен ангажимент, затова аз ще съм този, който ще се кандидатира за конгрес насрочен от съда, а не на този, който е насрочен от нелегитимен орган и според мен няма да се състои", отсече Порточанов пред БЛИЦ.

За поста на Михайлов някои футболни функционери искаха да лансират Христо Стоичков и Пламен Марков, но това така и не стана. Камата стана коментатор в мексиканска телевизия, а спецът от Севлиево продължава да тренира децата в частна школа.

Според запознати Боби Михайлов ще смени част от състава на Изпълкома. Споменават се имената на бизнесмените Иван Василев и Александър Чакмаков като нови членове.