Министерството на физическото възпитание и спорта строго осъжда незаконните залагания и манипулирането на резултати от футболни срещи. Поради ескалиралото напрежение около контролата България - Естония (2:2 след четири дузпи) и съмненията, свързани с организацията на мача и резултата от него, министър Свилен Нейков повика в кабинета си президента на БФС Борислав Михайлов.

Нейков се поинтересува от подробностите около организирането на контролата, като Михайлов го увери, че БФС е спазил всички нормативни процедури.

"Този случай трябва да бъде разплетен. Ако се докаже манипулация на мача, виновните да бъдат сурово наказани. Не може по такъв начин да се петни името на България. Ние трябва да защитим националния си интерес, да стигнем до истината и да покажем, че спазваме законите и наказваме тези, които ги пристъпват", каза министър Нейков.

МФВС обаче няма да спре дотук и ще продължи да следи случая, като използва всички законови лостове, за да бъде разкрита истината около въпросната среща. В тази връзка от Българския футболен съюз ще се изиска цялата документация, свързана с мача и фирмата, която я го е организирала - "Фути Медия". Проверката на БФС ще бъде извършена от инспектората на МФВС.

В същото време стана ясно, че Борислав Михайлов по всяка вероятност ще бъде привикан и в Парламента, за да отговаря на въпроси относно скандалния мач. /БЛИЦ