БФС и президентът Борислав Михайлов изпаднаха в много кофти позиция след днешната декларация, в която обявиха, че никога не сме договаряли контрола с Боливия. Ще прощавате за цинизма, но футболната централа си го заби здраво със скандалния мач с Естония и колкото повече мърда, опитвайки се да се оправдае, толкова по-яко влиза.
 
И най-незаинтересованите разбраха, че има нещо много, ама много гнило в прословутия двубой, завършил 2:2 след четири точно изпълнени дузпи. Параванът на прикритието, зад който стават обичайните уговорки и далавери, се прокъса още на другия ден. Естонците изплюха камъчето, после и унгарският пишман-съдия. Само БФС и Боби отричаха и се държаха геройски като партизани на разпит. Михайлов и компания се опитаха да ни убедят, че ако има някаква игра, тя е без българско участие. Да, ама и малоумните знаят, че в такива подмолни действия активната роля се пада и на футболистите, и на тези, които са над тях. Т.е. – театралният спектакъл е немислим без наше знание и участие.
 
Днес пък с тази декларация футболната централа се оплете още повече в паяжината на лъжата. Как така не е преговаряно за контрола с Боливия, след като в официалния сайт на ФИФА от известно време пишеше, че такъв двубой ще се проведе на 29 март? Боби и свитата му се оправдаха, че световната централа се била объркала. Моля, моля… В сайта на ФИФА излиза информация само и единствено след договаряне на две федерации за мач между техните национални отбори, а не на базата на инфо от мениджърски агенции.
 
Бъдете сигурни, че ако не беше скандалът с Естония, контролата с Боливия щеше да се играе. Но тъй като по всичко личи, че агенцията, уредила мача с прибалтийската република, е същата, която е организирала и спаринга с боливийците, в БФС побързаха да се отметнат. И да обявят, че никога не сме преговаряли за приятелски двубой с южноамериканците на 29 март.
 
Реални доказателства може да липсват, но така или иначе Борислав Михайлов стана главно действащо лице в най-големия скандал откакто взе властта от Иван Славков.  В типичния си тарикатски стил Боби ще продължи да ни се усмихва нагло, да отрича и да обвинява (за пореден път)… журналистите. Ала резилът  ще си остане за него. Резил, подсказващ ни, че зад привидното честно и почтено лице на Боби се крие нещо съвсем друго.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ
Р.S.-Малко след появата на коментара в редакцията се обади пресаташето на БФС Павел Колев, който поясни, че в сайта на ФИФА може да бъдат публикувани дати за предстоящи контроли и от страна на частни лица или мениджърски агенции. Това обаче едва ли е доказателство, че в БФС не са правили опит да организират приятелски мач с Боливия. Повече от ясно е, че футболната ни централа се мъчи всячески да изчисти името си, но съмненията, че България е затънала в блатото на нечистоплътните игрици, остават.