Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Бившият селекционер на националния отбор Станимир Стоилов даде интервю пред БНТ преди днешното Вечно дерби. Мъри прогнозира победа на “Левски” над ЦСКА.
 
- Какви са очакванията ви за Вечното дерби?
- Двата отбора трябва да знаят, че излизат на терена, за да покажат, че футбола е честна игра. Те трябва да демонстрират на хората, че българския футбол се развива. Играчите трябва да се съобразяват с феърплея, тъй като са пример за младите. Очаквам “Левски” да победи.
 
- Какво трябва да се промени в българския футбол, за да върви напред?
- В нашия футбол има и добри, но и негативни неща. Трябва да започнем развитието при децата и изграждането на базите. След това вече може да очакваме нещо и при мъжете.
 
- Вие сте сред футболистите, играли за “Левски” и ЦСКА. Какви са спомените ви от Вечното дерби?
- Винаги е било удоволствие да играя в дербито. В тези мачове битката е сериозна. Свързвам срещите с много радостни моменти, тъй като съм изживявал успеха със 7:1 на терена.
 
- Намразиха ли ви феновете на “Левски”, докато бяхте в ЦСКА?
- Периода от 3-4 месеца, в който играх за ЦСКА не беше достътачън за феновете, за да ме намразят. Освен това моето отиване при “червените” не беше прецедент. Преди това Божидар Искренов беше вече играл за ЦСКА.
 
- Наскоро имаше възможност да се върнете като треньор на “Левски”. Това обаче не стана. Какво се случи? Имаше ли някакви специални условия?
- Решението да не стана отново треньор на “Левски” беше взето от ръководството на клуба. Много пъти съм казвал, че не съм имал разминаване във финансова гледна точка. Единственото ми желание по някакъв начин в клуба да се върне Наско Сираков. Аз не съм искал да водя човек, който да се учи в “Левски” или е безхаберник. Исках да дойде най-добрият ръководител в българския футбол за последните години. Желанието ми беше Наско да ми стане съветник, дори и без заплата. Но това предложение не се прие. Явно тандемът Стоилов-Сираков за момента не е желан в “Левски”.
 
- Съществува ли вариант с Наско да отидете да работите в ЦСКА?
- Абсурд е тандемът Стоилов–Сираков да работи някога в ЦСКА.
 
- Можете ли да назовете съставите на “Левски” и ЦСКА за днешния мач?
- Не мисля, че е много трудно и на 90% вероятно ще ги позная. За “Левски” ще играят: Пламен Илиев, Мулдер, Иванов и Диамутен. Въпросът е Пинто дали е здрав. След това Старокин или Димов, но това е без значение, Гаджев, Йовов, Рамос, Калво и Жуниньо. За ЦСКА: Мболи, Бандаловски, Крачунов, Грънчов, Трифонов, Янчев, Галчев, Присо, Мораес, Карачанаков и може би Янев.
 
- Какъв е вашият коментар за полуфиналите на Шампионската лига?
- Разочарован съм, че Барселона не стигна до финала. Не само, че симпатизирам на този тим, но и заради това, че е най-добрият отбор и играе най-добрия футбол. Очаквах повече от Реал (Мадрид). Но вероятно и двата отбора вече са много изморени.
 
- Имате ли предложения за работа?
- Треньорите винаги искаме да работим, търсим нови предизвикателства. За момента обаче нямам никакви покани.