Старши-треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов възнамерява да санкционира жестоко полузащитника на тима Борис Галчев, научи „Меридиан Мач". Халфът получи червен картон в 27-ата минута на дербито с Локомотив (Пловдив) (2:0), като това е второ подобно негово провинение за сезона и именно това е вбесило Мъри.

Срещу Черноморец Галчев бе изгонен през второто полувреме, а сега срещу Локо Пловдив още през първата част, като успя да бие личния си рекорд с две предупреждения в рамките на пет минути.

Поредицата от картони на съдиите срещу Галчев са накарали Стоилов да вземе сериозни мерки. Старши-треньорът на „жълто-черните" дори е разкрил, че ако в предстоящите шампионатни двубои футболистът получи жълт картон, той ще бъде изваден на момента от състава.

След дербито срещу Локо Пловдив полузащитникът на "канарчетата" се е извинил в съблекалнята, но това няма да му спести тежката финансова глоба. На купона след успеха над кръвния враг Галчев е бил унил и почти не е разговарял със съотборниците си независимо от трите точки. Колегите му се опитвали да го успокоят, но настроението на халфа не се е подобрило особено.