Треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди последния домакински мач на тима за 2021 г. Утре от 15:00 часа „сините“ приемат Ботев (Пловдив). Специално за срещата с „канарчетата“ на „Герена“ ще бъде отворен пункт за тестване за COVID-19, което ще улесни феновете, желаещи да изгледат двубоя от трибуните на стадиона „Георги Аспарухов“.

"Ботев израстна много през последната година и мина през своята голгота. Показва стабилност и изключително спокойно изиграва ситуациите. Вървят и в игрови план напред. Всичко зависи от нашия отбор как играе, ако ние се представим добре, много малко ще зависи от Ботев. Ако се покажем на максимума на възможностите си, ще победим. Изключително важно е как ще се представим в защита“, анализира Стоилов.

„Убеден съм, че като последен мач на "Георги Аспарухов" за тази година трябва нашите футболисти да играят на максимума на възможностите си. Спокойствие не ни трябва, а самочувствие, увереност и футболна агресия. Това са нещата, които Левски трябва да търси в следващия мач. Показвали сме, че можем да играем по-добре отколкото играхме в последните мачове“, призна треньорът на Левски.

„Ако мачът беше 17 или 17:30 ч., щяхме да имаме повече време за подготовка. Можехме да направил лека сутрешна тренировка. Не трябва да търсим под никаква форма извинения за сгъстения цикъл. Аз като треньор и футболист съм играл с месеци сряда-събота или неделя-четвъртък. Нормално е всеки един футболист да изиграе за месец пет-шест мача. При нас големи размествания не правим, защото имаме един състав, който се върти. Мартин Петков вече е възстановен, но не е готов за игра с топка. Имаме време до мача да изберем състава, който според нас може да се представи по най-добрия начин“, обяви 54-годишният специалист.

„По принцип държа всеки футболист да играе всеки мач и да показва всичко, на което е способен. На този етап няма нито един футболист, който да не е показал, че иска да се развива. За мен е най-важното те да искат да се учат и да спазват тактическата дисциплина. Ако го правят и спазват принципите на Левски, не виждам причина да се разделяме с тях", завърши Станимир Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022