Лудогорец победи с 1:0 ЦСКА в дербито за върха в efbet Лига и направи голяма крачка към спечелването на десетата поредна шампионска титла. В герой за "орлите" се превърна Бернард Текпетей, който наказа Густаво Бусато в четвъртата минута. Това се оказа достатъчно за тима на Валдас Дамбраускас да спечели трите точки и да поведе на върха с 6 пред ЦСКА. 

"Армейците" бяха надиграни на стадион "Хювефарма Арена" и почти не намираха пролуки през стабилната отбрана на домакините. Пламен Илиев, който замени Ренан на вратата на шампионите за дербито, нямаше много работа и предимно скучаеше. За цял мач футболистите на ЦСКА не отправиха нито един точен удар.

Стражът на гостите Густаво Бусато пък трябваше да се намесва няколко пъти при опасностите, които идваха предимно от Кирил Десподов, Клаудиу Кешерю и Текпетей.  

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

Бившият ас на ЦСКА Десподов изигра силен мач, асистирайки на Текпетей за гола, след което на няколко пъти можеше и да накаже "армейците". Двубоят стартира отлично за "орлите", които поведоха в резултата още в 4-ата минута. Десподов нахлу в наказателното поле на гостите и стреля силно, след като финтира двама в червено. Бусато не успя да улови топката, която попадна право на крака на Текпетей и за 23-годишния ганаец не бе трудно да я прати в мрежата на бразилския страж - 1:0. 

В 18-ата минута Жорди Кайседо отправи далечен изстрел, който не затрудни Илиев. В ответната атака Десподов пропусна да вкара. Текпетей подаде на национала, който нанесе удар, топката премина под плонжа на Бусато, но се отби в шпагата на Юрген Матей пред голлинията. До почивката Десподов не успя да се разпише при още две ситуации. 

През второто полувреме темпото значително спадна. В 56-ата минута Пламен Илиев боксира топката след ъглов удар и не позволи на дебнещия до него Юрген Матей да я засече с глава. Малко след това Кайседо отправи неточен удар. Еквадорският нападател на ЦСКА опита още веднъж да застраши Илиев, но отново без успех. 

Малко преди края Кешерю можеше да се разпише, но Мено Кох изчисти пред голлинията. Нидерландският защитник, който преди дни подписа с ЦСКА, записа официален дебют за "армейците" днес. Същото стори и младият нигерийски нападател Бисмарк Чалрс, който Бруно Акрапович пусна като резерва в 76-ата минута.

В заключителните минути играчи на двата отбора се сдърпаха след нарушение на Юрген Матей срещу Кешерю. Кирил Десподов и Мено Кох размениха остри реплики, като новото попълнение на ЦСКА получи жълт картон. До края не падна нов гол и шампионите прибавиха още три точки към актива си. Победата на "орлите" идва след издънката им в миналия кръг, когато загубиха с 2:3 гостуването на Локомотив (Пловдив).

Победата е първа за Лудогорец над ЦСКА от 2018 година насам. Последните шест издания на мачовете между двата отбора все завършваха наравно. За последно "орлите" биха "армейците" на 19 август 2018 г. - 1:0.

За Лудогорец следва гостуване на Царско село за Купата на България на 3 март от 15:00 часа. ЦСКА пък на 2 март (вторник) приема Черно море в друг мач от 1/8-финалите (от 17:30 часа).

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 

ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 1:0
1:0 Бернард Текпетей (4)


Най-интересното от мача по минути:
1 - Начало на мача.
3 - Първи удар в мача, Синклер отправи изстрел по посока вратата на Пламен Илиев, но доста неточен.
4  ГОЛ! 1:0 за Лудогорец! Кирил Десподов проби отляво, финтира двама в червено и стреля, Бусато не успя да улови топката, тя попадна право на крака на Бернард Текпетей, който отблизо реализира.
17  Капитанът на ЦСКА Петър Занев получи жълт картон за задържане на Текпетей в центъра на терена.
18  Пропуск на Десподов! Текпетей изведе отлично бившата звезда на ЦСКА вляво в наказателното поле, където отбраната на гостите го изпусна. Националът отправи удар по земя, топката премина под плонжа на Бусато, но се отби в шпагата на Юрген Матей пред голлинията и не влетя в опразнената врата на бразилския страж.
26 - Удар на Десподов от малък ъгъл, топката се отби в Тиаго Родригес и излезе в корнер. След изпълнението му не се случи нищо интересно. 
43  Бусато спаси силен изстрел на Десподoв.
45+1 - Край на първото полувреме.
--------------------
46 - Начало на второто полувреме.
50 - Жорди Кайседо отправя далечен удар, но доста неточно.
56 - Пламен Илиев боксира топката след ъглов удар и не позволи на Юрген Матей да я засече с глава.
63 - Синклер центрира добре отдясно, Кайседо успя да засече с глава, но неточно. Зад еквадореца в по-изгодна позиция беше Тиаго Родригес, но топката не стигна до него.
70  Teкпетей е заменен от национала на Кипър Пиерос Сотириу.
72  Нидерландският защитник Мено Кох дебютира за ЦСКА, Пламен Гълъбов е заменен.
72  Бруно Акрапович пуска в игра и Федерико Варела, Тибо Вион излиза.
76  Официален дебют за нигериеца Бисмарк Чарлс, който замени Георги Йомов.
77 - Кайседо засече с глава центрираната топка, изпрати я високо над вратата. "Червените" все още не са отправили точен удар в мача.
81  Греъм Кери влиза в игра за ЦСКА, Мазику е заменен.
82 - Кайседо отново стреля неточно към вратата на домакините.
87  Жълт картон за Мено Кох след спречкване с Кирил Десподов, който се ядоса след фаул срещу Кешерю и реагира остро.
88  Доминик Янков влиза на мястото на Каули Оливейра.
88  Оставеният непокрит в наказателното поле на ЦСКА Кешерю беше близо до отбелязването на гол, притичалият Мено Кох изчисти пред голлинията.
90  Oтменен гол на Лудогорец заради засада на Десподов.
90 - Добавеното време е 3 минути.
90+4 - Край на мача. Лудогорец победи ЦСКА с 1:0.

Лудогорец
ЛУДОГОРЕЦ: 23.Пламен Илиев , 3.Антон Недялков, 22.Джордан Икоко , 24.Оливие Вердон 32.Жосуе Са, 7.Алекс Сантана, 12.Aбел Анисе , 37.Бернард Текпетей  (70  19.Пиерос Сотириу), 11.Кирил Десподов, 95.Каули Оливейра (88  64.Доминик Янков), 28.Клаудиу Кешерю (к) (90+2  5.Георги Терзиев)   
Резерви: 33.Ренан, 5.Георги Терзиев, 10.Елвис Ману, 19.Пиерос Сотириу, 25.Стефан Баджи, 64.Доминик Янков, 88.Вандерсон
Tреньор: Валдас Дамбраускас

PFC CSKA Sofia
ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 11.Петър Занев (к) , 2.Юрген Матей , 28.Пламен Гълъбов (72  4.Мено Кох), 18.Брадли Мазику (81  8.Греъм Кери), 20.Tиаго Родригес, 15.Тибо Вион (72  5.Федерико Варела), 21.Амос Юга , 10.Георги Йомов (76  17.Бисмарк Чарлс), 24.Джером Синклер, 30. Жорди Кайседо
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 4.Мено Кох, 5.Федерико Варела, 8.Греъм Кери, 17.Бисмарк Чарлс, 19.Иван Турицов, 27.Мартин Смоленски
Треньор: Бруно Акрапович

Разград, стадион "Хюверма Арена"
Съдия: Драгомир Драганов

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация