ЦСКА не бива да повтаря една голяма грешка, която ще го лиши тотално от битката за титлата рано-рано. „Червените“ ще загубят спортно-технически, ако продадат някой от асовете си през зимната пауза. Особено ако трансферират нападателя Жорди Кайседо.

Вярно, те ще вземат негов заместник, но подобни сделки през януарския прозорец са огромна бомба  със закъснител. Заместниците на продадения ас трудно се адаптират и докато го сторят, сезонът току-виж хвръкнал и ЦСКА пак останал с шампионска калъфка.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Един от най-ярките примери е Фернандо Каранга. Бразилецът пристигна в началото на февруари 2017 година. Оказа се голямо куче, много добър голмайстор, превърнал се в любимец на феновете. Но и на перде като Каранга му трябваше време, за да влезе в час. Да, на 29 април същата година прати топката в мрежата на Левски, но преди това попаденията му не падаха лесно. През пролетния полусезон отбеляза само 6 гола.
 
За да атакуваш титлата, не бива да продаваш на полусезона. Единствено огромна оферта, надхвърляща родните стандарти за трансфери, може да позволи сделка.

Нещо повече – ЦСКА трябва да вземе още попълнения, за да увеличи широчината на резервната си скамейка. В противен случай няма как да се противопоставиш реално на Лудогорец, камо ли да го свалиш от върха.

„Червените“ изпитват въпиеща нужда от креативен халф. От тип „Тиаго Родригес“. Варела не е достатъчен, нужно е да има поне още един такъв, а по всичко личи, че Чатакович не се оказва добро попадение в предишната селекция на отбора. Необходимо и още едно крило, след  като единствен Йомов от играчите на този пост доказа, че заслужава да е титуляр. Вилдсхут и Баи не оправдават засега очакванията. Особено Яник, за когото сектор „Г“ обяви, че ще даде банкет, когато най-после вкара  гол.

Казано в резюме – ЦСКА има нужда от техничар и от крило, без които полетът му ще бъде кратък и нисък. Има нужда даже и от още един нападател след тежката контузия на Ахмедов.

Продаде ли обаче някой от асовете си и не осъществи ли входящи трансфери, ЦСКА ще се затрие сам.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа