Бившият футболист на ЦСКА Енрике Рафаел шокира с признание, че клубът му дължи заплати, както и бонус, напускайки с тъга след 4 години в отбора. Крилото сподели, че е искал да поднови договора си, но това не се е случило и в момента защитава честта на португалския Маритимо.

“Направих кратко проучване за ЦСКА преди да премина в тима и разбрах, че това е страхотен клуб с велика история и предани фенове, които пълнят стадионите. Изобщо не се замислих да приема предизвикателството да нося фланелката на най-великия отбор в България. Дербито, в което отбелязах втория гол (19 април 2018 г.). Това беше най-специалното попадение за мен, тъй като загубих баба си в седмицата, в която се подготвяхме за мача. Не успях да се прибера до Бразилия, затова ѝ обещах да отбележа. Така посветих гола си на нея. Видеото е в моя Instagram (смее се)”, сподели нападателят пред Bulgaria ON AIR.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

“Няколко са треньорите, при които се чувствах най-добре. Стамен Белчев, Любослав Пенев, Христо Янев и Даниел Моралес. Дадох ясно да се разбере, че искам да подновя договора си с ЦСКА, но седмицата преди той да изтече ме информираха, че няма да го подновят. Малко след това прочетох в някои спортни сайтове, че договорът ми не е подновен, защото съм искал повече пари. Тук искам много ясно да кажа, че това е пълна лъжа. Дори получих съобщения от фенове, които ми писаха, че не желаят да съм в отбора, тъй като искам твърде много пари. След 4 години напуснах ЦСКА с тъга”, добави бразилецът за своето напускане на клуба.

“Дължат ми няколко заплати, както и бонуси от Купата на България. Не бих играл за друг клуб в България! Само ЦСКА! Бих искал да благодаря за всичко, което ЦСКА направи за мен. Винаги, когато носех червената фланелка, давах най-доброто от себе си на терена. Винаги ще нося този отбор в сърцето си. Благодаря ви, "червени" фенове! На българските отбори им липсва опит, уважение към играчите и професионализъм, за да пробият в Европа. Засега Купата на България е най-големият ми успех. Първата ми титла като професионален играч. Мечтая за още много трофеи в кариерата си”, завърши футболистът.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022