Треньорът на "Левски" Николай Костов е бил принуден да извади Сержиньо Грийн от състава по нареждане на ръководството, разбра БЛИЦ. Както по-рано стана ясно, холандецът, който е твърд титуляр, не попадна в групата за гостуването на Монтана. Мачът от 18-ия кръг на "А" група е в неделя от 15:30 часа на стадион "Огоста".

На "Герена" са крайно огорчени от действията на Грийн напоследък. Холандецът продължава да мотае "сините" за нов договор и все още не преподписва. 29-годишният Сержиньо е обвързан с "Левски" до края на настоящото първенство, след което става свободен агент.

Ръководството на "сините" още повече се вбесило от информациите, че Грийн може да премине във вечния враг ЦСКА, което принудило Иво Тонев и Георги Иванов-Гонзо да прибегнат до крайната мярка. Двамата шефове обсъдили ситуацията и решили, че е по-добре Костов да не използва Грийн срещу Монтана, за да видят реакцията на халфа, който беше преквалифициран в защитник. На "Герена" се надяват с този ход да стреснат Сержиньо и той най-после да се навие и да преподпише.

В щаба на "Левски" също така са останали донякъде недоволни от изявите на холандеца в мача с Черно море, спечелен трудно с 2:1. В него Грийн игра заедно със Сюлейман Диамутен в централната зона на защитата, но си пролича, че няма синхрон между двамата. Срещу Монтана като партньор на пристигналият от Лече бранител се очаква да започне Йордан Милиев. Другият вариант пред Николай Костов е Иво Иванов.

Групата на "Левски" за гостуването на Монтана:
Вратари: Пламен Илиев, Божидар Митрев
Защитници: Дъстли Мулдер, Стефан Станчев, Иво Иванов, Орлин Старокин, Сюлейман Диамутен, Нуно Пинто, Йордан Милиев
Полузащитници и нападатели: Даниел Димов, Христо Йовов, Дарко Тасевски, Владимир Гаджев, Тони Калво, Симеон Райков, Жуниньо, Кристовао Рамос, Иван Цветков