В снощния дъжд и мрак слънцето пак се прокрадна над българския футбол. Двете мощни левачки на Тодор Неделев разпраха сивите и грозни облаци, носейки ни малко светлина.

Първият гол на пловдивския магьосник беше красив, а вторият – просто великолепен. Ако случайно сте изпаднали в депресия, пуснете си ги на запис. Помага със сигурност.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Победата над коравите юнаци от Северна Ирландия ни беше повече от необходима. България тъкмо се посъвзе и взе да стъпва на краката си, и дойде онзи ужасяващ литовски кошмар. Кошмар, който ни върна пак в калта. Не е обаче никак лошо да си имаш Тошо в такива моменти. Бам, прас – обрат и красива победа.

Неделев безспорно е един от най-добрите български футболисти в последните години. Той обаче често се изява с две лица. При едното е муден, бавен, гледаш го и се чудиш той ли е, не е ли той.  При другото – видяхте го снощи. Лидер, майстор, исполин. И ако Тошо най-после бие шута на другото си лице, така както го направи с левачката при втория си гол снощи, ще помогне още повече и на себе си, и на България.

На националния стадион „Васил Левски“ обаче не блесна само Неделев. До почивката Караджата ни заключи вратата. Аз такъв негов мач отдавна не бях гледал! А видяхте ли Илиан Илиев какво влизане като резерва направи. Какви пасове раздаваше, каква техника демонстрираше. С всеки изминал мач това момче се доближава до класата на баща си и ако продължава в същия стил, един ден ще стане герой за националния тим, а Кипър ще бъде заменен със западноевропейски клуб. На Десподов пък капитанската лента му пасна идеално. С нея летеше и раздаваше пасове, които галят окото. 

През второто полувреме играта ни потръгна и заради променената от Ясен Петров тактика, както и от влизането на големия боец Кристиян Малинов. Със стъпването му на терена тотално грабнахме инициативата и взехме страха на коравите ирландци.

Това беше първи обрат за България от точно три години. На 13 октомври 2018-а обърнахме Кипър с 2:1 отново в София. И познайте кои бяха голмайсторите – Десподов и Неделев. Пак Тошо. Не е лошо, нали?!
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ