Треньорът на “Левски” Николай Митов похвали футболистите след победата с 3:1 срещу Локомотив София в първи полуфинал за Купата на България. Двубоят се игра на стадион “Георги Аспарухов”, а реваншът е след седмица на стадион “Локомотив” в “Надежда”.

“Този мач, казах го и вчера, има две полувремена. Първото е на “Герена”, второто е в “Надежда”. Добър резултат преди реванша. Първото полувреме бяхме по-сковани, нямахме търпение за пасовете. Локомотив не излизаше от половината, но това си е техен проблем. Казах им на моите футболисти на почивката, пас, пас и другото ще дойде. Видях доста грешки, които ще ги оправим, но съм доволен от резултата. Спокойствие не може да има, това е турнирен мач, не играем за първенство, за да си мислим, че като водим с 3:1, сме си решили работата”, заяви Митов.

“Магьосници в “Левски” няма, само хора, които работят. Радостен съм, че нашата публика ни подкрепи и видяхме усмивки по лицата на феновете. Тези хора трябва да ги радваме. Много ясно, че играта ни стига за трофей. По-добре ли е да играем красиво и да изпаднем? Трябва да побеждаваш, да чистиш грешките и да вървиш напред. Не го разбирам това, красива игра, а после...Трябва да побеждаваме и да вървим напред. Победите носят самочувствие”, допълни треньорът, на въпрос дали тази игра на “Левски” е достатъчна за шампионска титла и купа на страната.

“Отлична оценка за Антонио Вутов, свалям му шапката на момчето. На такива футболисти трябва да даваме път, тъй като са бъдещето на Левски и България. Има още какво да учи, но искаше топката, замахваше, бореше се. Този цикъл ни принуждава да правим рокади, така решавам, в даден мач кои футболисти да играят. Ще се наспим тази вечер и от утре ще мислим за гостуването в Ловеч”, каза още 40-годишният наставник.

“Не се притеснявам от сгъстения цикъл. “Левски” има най-доброто възстановяване. Ако си избираме програмата и мачовете и да почиваме през 20 дни, да си играем само в България и...Трябва да се борим на три фронта, първенството, купата и евротурнирите”, завърши Митов./БЛИЦ