Новият изпълнителен директор на ЦСКА Радослав Златков вече дебютира пред прожекторите с първата си пресконференция. Преди това пък, когато бе обявено назначението му, клубът го представи.

Сега обаче агенция БЛИЦ ще разкрие на своите читатели някои любопитни факти от кариерата на родения през 1971 година софиянец.

Високият му ръст го праща в баскетболната зала. Там Радо играе никак зле, тренирайки със синия екип на Левски. После обаче оставя оранжевата топка на една страна. 

Златков винаги прогресира, където и да работи. Прави отлична кариера и в „Мобилтел“ (днес А1), и във „Виваком“.  Там той е един от най-добрите под шапката на най-големия шеф и тогавашен бос на Левски Спас Русев, като двамата са добри познати и до днес.

„Може да превърне камъка в монета. Има изключителен нюх към бизнеса. Поради тази причина натрупа през години пари и в момента е вероятно милионер. В малкото си свободно време обикаля из гръцките острови със съпругата си и двете им деца. Голям фен е на популярна марка германски автомобили "Порше", чието седалище е в Щутгарт. Има два автомобила от същата марка, но различни модели. Купи си ги чисто нови. Всъщност, бяха три, но единият вече не е в гаража му. Полиглот е - говори свободно четири езика“, съобщиха източници на БЛИЦ.

Те отрекоха появилите се слухове, че Златков пръснал луди пари за яхта. "Това е толкова вярно,  колкото, че слънцето изгрява от запад и залязва на изток", добавят запознати.

Радослав  обаче изненадващо попада в черния списък при чистката във „Виваком“, когато се сменя собствеността на компанията. Лично новият бос Драган Шолак, който бе на крачка от купуването на ПФК Левски, подписва уволнението на трима души. Сред тях е и Радослав, който заема една от високите позиции във „Виваком“ - главен технически директор.

Златков обаче не остава на улицата и не изпада в депресия, защото има пари, има и…акъл.  Предприема отличен ход – купува немалка площ земя в Гърция, където издига ваканционен комплекс.  Отделно започва строителство и продажба на луксозни къщи. И парите от поток се превръщат във водопад.

Немалко пачки той натрупва и като консултант на световноизвестни фирми при техни проекти в Азия и Европа.  Всъщност, разказват, че именно оттам Златков е направил портфейла си висок колкото и самият той.  

После е изпълнителен директор на авиокомпания „България Еър“, откъдето се приземява в Борисовата градина.

Сега Златков има друга задача, която е свързана с ЦСКА. Запознати твърдят, че „армейците“ са уцелили в десетката с назначението му. Дали е така? Отговорът е повече от тривиален – времето ще покаже.  БЛИЦ СПОРТ 

efbet Лига - сезон 2024/2025