Новият спортен директор на Локомотив (София) Кристиян Добрев даде първото си изявление на поста. Бившият защитник побърза да благодари на президента на клуба Николай Гигов за оказаното доверие.

"Видял съм какво е положението в Локомотив и преди, и сега. Бил съм в чужбина, знам как са там нещата. Доста неща трябва да се променят, не трябва да се заблуждаваме, че нашият отбор е в цветущо състояние. Защото да не се залъгваме – само преди две години играхме в УЕФА, оттам нататък нещата се обърнаха коренно противоположно. Стигнахме дотам да пишем срамни страници в нашата история. Нашият велик клуб да се бори да не изпадне, което е недопустимо, обясни Добрев. - Президентът е дал пълен картбланш на Георги Марков, като изпълнителен директор, и на мен, като спортно-технически, този клуб да се ръководи, да се променят нещата, защото доста неща не са както трябва да бъдат в отбора."

"Надявам се с общи усилия, и на старши треньора, който си носи отговорността за резултатите, отборът да изглежда по-различен начин. Първенството има нов формат, ще бъде разделено на първа седмица и втора седмица. Целта е отборът да се стабилизира, да играе добър футбол и да е в първата седмица естествено. Оттам нататък срещу добри отбори „каквото сабя покаже”, каза още новият началник на "червено-черните".