Светкавичното ново попълнение на Лудогорец - вратарят Милан Борян, бе представен пред медиите днес. Той бе взет на пожар, след като Владислав Стоянов е наказан за първия мач от групите на Шампионската лига с Ливърпул, а Иван Чворович е контузен и му предстои операция. Третият вратар Георги Аргилашки няма картотека за турнира.

"Предполагам знаете регламента, че новото попълнение трябва да бъде свободен агент. В крайна сметка имахме много малко време, за да огледаме няколко кандидатури и мнението на нашите специалисти е, че взимаме най-добрия вариант. Не коментираме нито финансовите параметри, нито сроковете на договора", заяви изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев.

"Благодаря на ръководството, че имам възможността да бъда част от този клуб. Ще бъде трудно да се справя в мач като този в Ливърпул, но хората около мен ще ми помогнат. Да, имах предварителен договор с босненския Сараево и всичко беше готово, но знаете разликата между българския шампионат и босненския. Възможността да играя срещу Ливърпул е страхотна, идвам тук, за да заменя националния вратар на България, което ме прави изключително щастлив", каза Милан Борян, който бе представен и с фланелката с №26.

"Надявам се да спечелим, затова сме тук. Трябва да бъдем позитивни. Отборът е позитивен, трябва да мислим позитивно", добави вратарят.

На въпрос, защо не е станал хокеист в Канада, а футболист, Борян отговори: "Аз обичам футбола, моят баща също беше вратар и искам да вървя след неговите стъпки. Това е най-хубавата игра в света."

"О, да, естествено, че знам за Лудогорец. Знам, че отстраниха Партизан, познавам някои от играчите. За мен е голяма чест да бъда в този отбор. Не познавам много добре момчетата, но спортно техническият щаб ще ми помогне. Говоря испански и английски, всички говорят тези езици. Роден съм в Хърватия. Заради войната се преместих от Хърватия в Сърбия, а след това и в Канада. Получих канадско гражданство и станах национален играч на Канада. По такъв начин благодаря на Канада, че бяха любезни, че приеха моето семейство. Чувствам се канадец", завърши Милан Борян./БЛИЦ

ЕТО ЦЕНИТЕ ЗА ТРИТЕ ДОМАКИНСКИ МАЧА

ОТБОР СЕКТОР "А" СЕКТОР "Б" "ЛЪВЧЕТА" СЕКТОР "В" СЕКТОР "Г"
Реал (М) 100 50 60 75 50
Базел 80 30 40 60 30
Ливърпул 90 40 55 70 45


Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка


"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите