Трима от отговорните фактори за спортно-техническото представяне на „Левски“ са има две срещи след злополучния финал за Купата на България с Черно море, на които е била обсъдена кадровата политика на клуба за лятото.
 
Първата среща на председателя на Управителния съвет Иво Тонев, спортния директор Георги Иванов и треньора Стойчо Стоев е била в Поморие веднага след загубата на „Лазур“. Втората е била в неделя след завръщането на тима в София.
 
„Тримата имахме много тежък разговор. Обсъждахме ситуацията след загубения финал на „Лазур“. Стана дума и кои футболисти ще освободим и кои ще се помъчим да привлечем", заяви Иво Тонев пред „Стандарт“.
 
Официално футболистите от днес са в почивка, но те ще бъдат привиквани един по един на „Герена“ от Тонев и Гонзо, за да им съобщят дали остават или не. Отговор трябва да дадат и тези, които получиха предложение да подновят договорите си.
 
Ваканцията на играчите ще бъде кратка. Първата тренировка е планирана за 15 юни. И тази година както предишната „Левски“ ще се готви само в България. Този път обаче „сините“ ще сменят обстановката и ще имат лагери в Боровец.