ЦСКА окончателно договори концесията на стадион “Българска армия” и базата в Панчарево. От клуба съобщиха, че утре ще бъде подписан договорът за отдаването на спортните съоръжения между клуба и Министерството на физическото възпитание и спорта. Двете страни ще сложат парафите си под контракта в 13 часа.

ЦСКА дълги години се бори за базите си. Миналия април Правителството реши на заседание да отдаде стадион “Българска армия” и Панчарево за ползване на футболния клуб за 20 години. Преди това обаче трябваше министърът на спорта Свилен Нейков да проведе процедурата по чл. 50б от Закона за физическото възпитание и спорта, която позволява спортни имоти и съоръжения – държавна и общинска собственост да бъдат предоставяни за ползване на спортни клубове и организации.

Условие за изпълнение на решението на правителственото беше ЦСКА да погаси публичните си финансови задължения към държавата и общината. Преди няколко дни единият собственик на клуба – Димитър Борисов обяви, че всички дългове да изчистени и уточни, че предстои да бъде подписан договорът.