Лудогорец и ЦСКА се срещат днес от 20:00 часа в Разград в мач от плейофите в първата шестица на Еfbet Лига. Този път обаче срещата не е с голям заряд, както друг път, тъй като "орлите" предсрочно си гарантираха спечелването на 11-ата поредна шампионска титла.

И докато в началото на пролетния полусезон Лудогорец и ЦСКА бяха разделени от едва две точки, сега разликата е цели 14. Отборът на Анте Шимунджа има 67, а "армейците" са втори с 53. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Днешните съперници играха слабо и загубиха последните си мачове – в полуфиналите за Купата на България съответно срещу Левски и Славия, но въпреки поражението, "червените" успяха да продължат напред след дузпи. Лудогорец отпадна от "сините" и затвърди впечатлението, че въпреки спечелената титла, е далеч от лицето, което е нужно за да бъдат постигани афишираните големи цели в евротурнирите. 

Топ бомба в БЛИЦ: ЦСКА и Пардю обмислят кражбата на века с левскар!

Днес "орлите" ще oпитат да победят "армейците", които ги надвиха с 1:0 през декември. Преди това пък Лудогорец спечели с 2:0 у дома срещу ЦСКА в мач от 16-ия кръг (на 11 ноември 2021 г.).

ЦСКА пък ще брани честта си в Разград, въпреки че е силно осакатен. След като в четвъртък Алън Пардю бе назначен за постоянен наставник на ЦСКА, той е притиснат от контузии и наказания за визитата на шампионите. От състава му ще отсъства почти цял отбор футболисти. С различни травми и в процес на възстановяване все още са Юрген Матай, Федерико Варела, Бисмарк Чарлс и Ахмед Ахмедов, а с наказания са Иван Турицов, Жеферсон, Амос Юга, Тибо Вион и Греъм Кери.

Трите сълзи на Пардю, които Англия няма да забрави

ЦСКА не успя да отбележи гол при гостуване на Лудогорец в Разград в мач от първенството в последните 5 мача. Шестият опит е тази вечер. Двубоят ще бъде предаван директно по Диема Спорт. 

Вероятни състави: 


ЛУДОГОРЕЦ: Серджио Падт, Жан Карничник, Георги Терзиев, Оливие Вердон, Антон Недялков, Мануел Шоу, Алекс Сантана, Бернард Текпетей, Доминик Янков, Кирил Десподов, Матиас Тисера 
Контузен: Шакил Пинас
Наказани: няма
Треньор: Анте Шимунджа


ЦСКА: Димитър Евтимов, Брадли Мазику, Християн Петров, Мено Кох, Асен Дончев, Томас Лам, Карло Мухар, Яник Вилдсхут, Георги Йомов, Йоан Бай, Жорди Кайседо
Контузени: Юрген Матай, Федерико Варела, Бирмарк Чарлс, Ахмед Ахмедов
Наказани: Иван Турицов, Жеферсон, Амос Юга, Тибо Вион и Греъм Кери
Треньор: Алън Пардю

Разград, стадион "Хювефарма Арена"
Главен съдия: Радослав Петров Гидженов  АС1: Георги Любомиров Минев   АС2: Георги Валентинов Стамболджиев
Четвърти съдия: Димо Стоянов Димов    
ВАР: Станимир Лозанов Тренчев    
АВАР: Драгомир Руменов Милев
СН: Кольо Димитров Данев     

Баланс: 32 мача, 15 победи за Лудогорец, 14 равенства, 3 победи за ЦСКА, г.р. 38:19 за Лудогорец

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022