Спортно-техническият щаб на Локомотив (Пловдив) следи ситуацията около двама централни нападатели, които евентуално да подсилят отбора по време на зимната пауза. Това са опитният Исмаил Иса, както и младокът Мариян Тонев, пише "Тема Спорт".

Първият е без отбор, след като през лятото се раздели с Черно море. Иса остави разочароващ сезон зад гърба си, като не отбеляза нито един гол в 28 мача за "моряците". През 2019/20 пък вкара 13 гола в 23 мача. Преди дни бившият таран на Левски бе пред подпис с Динамо (Букурещ). Трансферът му уж бе договорен, но всичко пропадна в последния момент.

22-годишният Тонев пък до момента прави фурор във Втора лига с екипа на Марица. Той има 11 гола в 11 мача от началото на първенството. Стрелецът попадаше и в плановете на Левски, но за момента от "Герена" са "пас" за привличането му. Tонев е свързван и със Славия.

В момента на върха на атаката треньорът на Локомотив (Пловдив) Александър Тунчев разполага с капитана Димитър Илиев, както и с Георги Минчев. Те на практика са без алтернатива. Синът на спортния директор Александър Иванов има само 1 мач от началото на сезона. Интерес към Илиев и Минчев имаше от чуждестранни клубове, но Локо успя да ги задържи.

Този сезон "смърфовете" се представят много под очакванията. След 10 изиграни мача те имат само 1 победа и актив от едва 8 точки. Сега отборът се подготвя за отложения си двубой с Пирин (Благоевград) от третия кръг. Срещата е утре от 15:00 часа на "Лаута" и ще бъде ръководена от Васимир Ел-Хатиб.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022