Футболистът на ЦСКА Нджонго Присо вече е на свобода, след като беше освободен от ареста в Пловдив. Снощи камерунецът беше задържан с полицейска мярка за 24 часа заради сблъсък с униформен служител в тунела на стадион "Локомотив", където "армейците" победиха с 3:0 "смърфовете" в мач от 20-ия кръг на "А" група, след който оглавиха еднолично класирането. От ЦСКА продължават категорично да заявяват, че Присо не е посягал на полицай, а само се е държал непристойно.

Камерунецът и Даксон получиха директни червени картони по време на мача. На прибиране към съблекалните феновете на Локомотив дълго време скандираха “циганин, циганин” към Присо. Той им отвърна с неприлични жестове с ръце и фразата “F*ck off” и се прибра бесен в тунела.

Около 14:30 часа днес Присо беше освободен от ареста и отпраши към София. От 5-то РПУ в Пловдив информираха, че срещу футболиста на ЦСКА е образувано бързо полицейско производство. Няма да бъде внесено искане за налагане на по-тежка мярка на Присо, тъй като на този етап няма достатъчно доказателства срещу него. Предстои да бъдат разпитани още свидетели, както и да бъдат изгледани записите от охранителните камери на стадиона в парк "Лаута". След това наблюдаващият случая прокурор ще реши дали на футболиста ще му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство или по закона за футболното хулиганство, затова, че е нападнал полицай.