Всичките задържани фенове на “Левски” са оправдани от Районния съд в Разлог. Съдия Велина Полежанова обяви, че липсват правна квалификация на съставените актове и писмени показания на свидетели, съобщава Е-79. Така всичките 15 запалянковци, които останаха задържани след вчерашния екшън на Предела, напуснаха съда оневинени.
 
Както е известно, след среща между Пирин (Гоце Делчев) и “Левски” в сряда привържениците на “сините” блокираха пътя в началото на прохода Предела и принудиха автобуса с футболистите да спре. След като полицаите им попречиха да се саморазправят с футболистите и треньорското ръководство, гнева на ултрасите се насочи към служителите на реда. Дори някои от полицаите бяха напръскани със спрей, също така по тях беше хвърлена и димка.
 
След като напрежението на Предел премина, малко преди Благоевград феновете бяха спирани и аресутвани. Първоначално в ареста бяха вкарани 29 души. 14 бяха освободени още през нощта, след като полицаите са установили, че нямат отношение към инцидента. На останалите 15 им бяха съставени актове за административно нарушение по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. Вчера по обяд всичките бяха конвоирани до Районния съд в Разлог, където им бяха насрочени делата.