Треньорът на Литекс Атанас Джамбазки има сериозни кадрови проблеми и едва ще събере състав за гостуването на Спортист (Своге). В Ловеч дори са притеснени да не се изложат и да отпаднат още на 1/16-финалите за Купата на България. Мачът в Своге е в сряда от 13:30 часа.

След вчерашното дерби с ЦСКА, загубено с 0:2, в лазарета на "оранжевите" влезе още един от титулярите, разбра БЛИЦ. Към трайно контузените Николай Бодуров и Небойша Йеленкович се присъедини и Илия Миланов. Младежкият национал е с травма от двубоя с "армейците" и твърдо отпада за гостуването в Своге. Аут за двубоя е и брат му Георги Миланов.

Лошата новина за Джамбазки е, че няма да използва срещу Спортист и други двама основни играчи - Петър Занев и Том. Първият получи жълт картон срещу ЦСКА вчера, който е негов пети от началото на сезона. Това автоматично му коства наказание от 1 мач, който ще получи от Дисциплинарната комисия към БФС. Том пък беше изгонен с червен картон в двубоя с "червените" и също няма да пътува за Своге.

"Оранжевите" са на лагер-режим от утре. Джамбазки ще заведе играчите си на Банкя, а рано сутринта в сряда отборът ще се отправи към Своге.