Националният селекционер Любослав Пенев е разочарован, че България спечели едва 3 точки в първите три мача от евроквалификациите. След загубата с 1:2 от Норвегия в Осло специалистът каза, че оставаме в играта за класиране на Евро 2016, като очевидно ще водим битка с норвежците за третото място в Група "H". Пенев коментира и куриозната случка в края, когато играч на домакините го повали на земята в опит да стигне до излизащата в тъч топка.

"О, не, не, всичко е наред. Това са стандартни неща, които се получават. Аз бях готов, знам как да падам и го понатиснах сериозно, да усети", коментира Пенев пред БНТ веднага след края на мача в Осло.

"Топката беше излязла, аз виждах, преместих се леко назад и бях подготвен", добави треньорът на България по повод влизането на Стефан Мариус Йохансен в краката му.

"Най-важното е, че не се взеха точки. За разлика от мача в петък, днес играхме по-добре, по различен начин. Показахме приличен футбол, но това не е достатъчно да спечелим точки. Първото полувреме добре завърши. Равностоен мач. Е, да, на моменти Норвегия имаше повече инициативата, но в никакъв случай не бяха по-опасни от нас. Мачът се реши в двете им ситуации, когато вкараха. Особено при втори гол... топката беше леко повдигната и мина между двама трима наши футболисти", продължи Пенев.

"Няма да обвинявам абсолютно никой. Аз най-вече нося отговорност като старши треньор. Не правя разбор пред пресата. Загуба, проверяваме какво се е случило. Въпреки че загубихме последните два мача, остават немалко двубои. Разбира се, че искахме повече точки, но оставаме в играта. Ако се целим се в третото място, това е нашият съперник - Норвегия. Сега излизат с 3 точки пред нас, това е засега. Можем много повече и трябва да го показваме, иначе оставаме далеч от желаното", добави Любо Пенев.

Нашата група "Н" за европейските квалификации