Селекционерът на националния ни отбор Любослав Пенев намекна за оставка по време на пресконференцията си след загубата с 1:2 от Норвегия, казвайки, че треньорът първи си отива, когато няма резултати. "Трикольорите" загубиха и в Осло, след като в петък отстъпиха с 0:1 на Хърватия в София и заемат четвъртото място в Група "H" на евроквалификациите. Пенев съобщи, че не е говорил с Борислав Михайлов за бъдещето си.

"Не съм говорил с Михайлов. Няма как да коментирам това (б.р. - дали ще продължи да води националите). Напълно съм наясно, че треньорът е първият, който си отива, когато няма резултати", коментира Пенев.

"Има Изпълком, ще се решава. Ние продължаваме да се борим за нашата реална цел - третото място. Наистина стартирахме лошо в квалификациите, но все още сме в играта и ще продължаваме да се борим. Норвегия е прекият ни съперник и в момента изоставаме на три точки от тях. Неприятното е, че загубихме пряк двубой. Все пак това е само един мач, има още доста срещи до края на квалификациите", добави Любо Пенев на пресконференцията.

"Успокоих момчетата и трябва да знаят, че има достатъчно точки в разиграването на следващите мачове, но трябва да ги взимаме", завърши селекционерът на България.

Следващият мач на "трикольорите" е домакинство на Малта на 16 ноември.

Нашата група "Н" за европейските квалификации