Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ивайло Петев обеща да бъде потърсена изненада срещу Италия в европейската квалификация между двата тима от група "H" тази събота на Националния стадион „Васил Левски” от 21:45 часа българско време. Наставникът на родните „трикольори” няма колебания около състава и коментира лаконично темата за капитанската лента, обявявайки, че всичко ще стане ясно преди мача.

„За мен бе важно да погледна повече играчи. Спрели сме се на тях и вярваме, че ще се справим. Ние сме малка държава. Моето мнение е, че имаме талантливи наши играчи, работим с това, което имаме и се надявам да се представим достойно в събота. За оправдание, няма какво да се оправдаваме. Това имаме. С това ще работим. Ще направим корекции, ще търсим изненада. Сега Италия е доста добър отбор, с добър треньор, добри индивидуалности. Ние трябва да намерим нашия начин да изиграем добър мач и да излезем с добър резултат“, заяви Петев в интервю за Diema Sport.

„Преди всеки мач шансовете на двата отбора са еднакви. Това не е преди 20 години да има аутсайдери. Силите сега са изравнени. Ето последното Световно първенство“.

„В събота ще видите кой ще изведе България с капитанската лента“, коментира наставникът по въпроса за капитанската лента.

„Едно от нещата, за да имаме добър национален състав, е да имаме силно първенство, но обикаляйки България – трябва да се направят качествени терени, за да има добър футбол. Това е първото нещо, което трябва да се случи. Ние не може да чакаме нов Бербатов, нов Стоичков. Иска ми се да има повече българи. Аз не мисля, че чужденците са нещо повече от нашите български играчи“, добави Петев.

„Аз този мач го определям като мач на психика и в него трябва да играят играчи, които са били на това. Вярвам на всички, които съм повикал. Колебания за състава нямам, иска ми се да ги видя в тия дни, които предстоят и ако е нужно ще направим корекция, но към днешна дата, всички играчи имат шанс да попаднат сред титулярите“.

По отношение на новината, че Николай Михайлов и Валери Божинов ще бъдат в една стая, Петев каза: „Това за мен е малко...Не може това да е водеща тема“.

„В срещи с отбори като Италия е важно да запазиш спокойствие и организация. Когато можем да атакуваме, а когато трябва да се защитаваме. И в двете фази на играта трябва да сме 50:50“, каза още селекционерът.

„Анализ на себе си няма да правя. Като цяло опитът от Кипър обаче е безценен за мен. Всеки търси своя интерес, но до голяма степен се разбирам добре с колегите ми от клубовете. Това е добре за българския футбол. Относно контролата в Анталия, аз съм доволен от нея. В състава имаше момчетата, които не бяха играли за националния и само адмирации за тях“, завърши Петев.

Нашата група "Н" за европейските квалификации