Решено е Пирин да изпадне от "А" група. Това заяви треньорът на "орлетата" Костадин Ангелов, който заедно с всичките си футболисти застана пред камерите на bTV и изказа възмущението си от последния мач. В събота Литекс би по скандален начин с 2:1 в Благоевград, като звездата на шампионите Дока Мадурейра заби глава в лицето на Антон Костадинов от състава на домакините. Съдията Николай Йорданов обаче не показа червен картон на футболиста на Литекс, като дори санкционира с жълт на ударения от бразилеца играч на "орлетата".
Очаква се решение по случая да вземе Дисциплинарната комисия към БФС. Заседанието й стартира в 17:00 часа.

"Не става въпрос за порязване, а по-скоро за поддръжка на водещите отбори. Тези съдии се назначват без знанието на ръководни фактори. Става въпрос за лобизъм. Аз не мога да кажа дали има "черно тото" България, тъй като дори и на ниво национален отбор се появяват подобни информации. Нямам представа дали има лобиране и върщане на услуги. Ние сме малък отбор и тези спорни решения ни пречат. Решено е Пирин да изпадне", заяви огорченият треньор на благоевградския клуб Костадин Ангелов.

Удареният от Дока Антон Костадинов категорично заяви, че не е симулирал в скандалната ситуация в 51-ата минута.

"Имаше удар, не съм симулирал. Цяла България видя за какво става дума. Доколкото знам само при посягане към съперников футболист се дава 2 мача наказание, а при удар - 4. Нас това обаче не ни грее. Важното е да има последствия. Защото аз получих жълт картон за фаула, който не оспорвам, но за него санкция нямаше, а той ме удари", недоволстваше Костадинов.

"Дока ме обиждаше на развален български език. Аз как трябва да реагирам в този случай? Съдията бе на 2-3 метра. Не зная как така не видя нищо", озадачен е футболистът на Пирин. /БЛИЦ