Президентът на Литекс Трифон Попов взе отношение относно най-спорното положение в срещата с Пирин (2:1 за шампионите след обрат), когато бразилецът Дока Мадурейра заби глава в лицето на футболиста на домакините Антон Костадинов. Съдията Николай Йорданов обаче не санкционира играча на гостите, а за сметка на това показа жълт картон на ударения. Очаква се решение по случая да вземе Дисциплинарната комисия към БФС. Заседанието й стартира в 17:00 часа.

"Вече е нормално да има атаки към нас, Това е някаква целенасочена кампания. От 90-минутен мач видях едно извадено положение. Защо не дават положението на Бибишков в 20-ата минута, когато трябваше да му бъде показан червен картон", попита ядосаният Попов в ефира на бTV.

"Във всеки един мач има спорни положения, но вие давате само ситуацията с Дока. Аз вярвам на нашия футболист. Според мен не го докосва. Просто си навежда главата, за да се предпази от удар. Според мен футболиста на Пирин тръгва да търси саморазправа. Има явна симулация от този играч. Това, че пада не означава, че има удар. Може да симулира", каза още Трифон Попов. /БЛИЦ