Парите, които се очаква да спечели Пирин от евентуалната продажба на Спас Делев, сa единствената причина футболистът да играе утре за ЦСКА. Както се знае, нисичкият нападател в момента е при "червените" като преотстъпен, а в клубната каса на "орлетата" се очаква да влязат 150 000 евро.

В договора между двата клуба има клауза за неговото закупуване в края на сезона, както и процент за Пирин при евентуалната продажба на Делев в чужбина. Поради тези обстоятелства няма клауза, която да забрани на Делев да играе срещу "орлетата" утре.

Мачът е в Кюстендил от 16:30 часа, а за феновете на Пирин отново ще има безплатни автобуси, които ще потеглят в 14 часа от паркинга на Драматичен театър "Никола Вапцаров". Колкото до това, че двубоят ще се играе на стадион "Осогово", треньорът на Пирин Наджи Шенсой заяви пред e-79, че е предимство за ЦСКА, тъй като на "червените" щеше да им е далеч по трудно на пълните трибуни на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Въпреки това косоварят вярва, че може да изненада "армейците", както направи преди това с Литекс и Славия, и когато бе на косъм да измъкне точка при гостуването на Локомотив (София). Именно добрите игри на Пирин в тези три мача дават оптимизъм в лагера на благоевградчани за позитивен резултат.

Шенсой не смята, че ЦСКА ще пести сили за мача от груповата фаза на Лига Европа срещу Фулъм на 17 септември, а дори напротив - ще цели да покаже, че четирите поредни победи в родното първенството, както и успехът над Динамо (Москва) не са случайни. Треньорът на Пирин призна за силата на съперника и предвеща големи успехи на ЦСКА в Лига Европа с тази селекция, с която разполага Любо Пенев.

За мача утре Шенсой ще може да разчита на абсолютно всичките си играчи, тъй като няма контузени и наказани. За цял двубой все още не е готов Драги Коцев, а ще се преценява допълнително дали срещата ще започне Иван Цачев, който игра в двете световни квалификации за младежкия национален отбор. "Орлетата" ще направят тактическа тренировка от 16:30 часа днес на стадион "Осогово", след което ще се оттеглят на лагер. /БЛИЦ