Специалната комисия, която беше сформирана във връзка с казуса "Литекс" и е оглавявана от Михаил Касабов, е взела решение по случая, но то не беше разкрито.

Вицепрезидентът на БФС и председателят на ПФЛ Стефан Капралов дадоха пресконференция в сградата на централата на ул. "Цар Иван Асен II". На брифинга обаче не беше съобщено решението, взето от комисията, и така мъглата с неясното бъдеще на Литекс продължава.

"Не може членовете на Изпълкома да разбират решението от медиите. Предстои да ги запознаем със становището ни и след това те ще се произнесат", обясни Касабов.

"Тази комисия е създадена с решение на Изпълкома. Взехме решение, но ще го кажем първо на тях, а не на вас. Решението не е взето единодушно. Обсъждахме най-различни казуси", продължи юристът.

Най-вероятно другата седмица ще бъде свикано заседание на Изпълкома на БФС.

"Не съм убеден, че Изпълкомът ще се съгласи с нашето решение. Затова сме взели становище, а не решение", каза oще вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов.

На сбирката днес на комисията по казуса "Литекс" дойдоха всички хора от първото заседание, с изключение на Атанас Караиванов, който е в чужбина. В сградата на БФС пристигна и Теодора Златева - представител на БОК, но Министерството на спорта отново нямаше представител.

"Не е нормално. В никакъв случай не е добър знак. Може би поради празниците няма техен човек, който да дойде", коментира Михаил Касабов отсъствието на представител на спортното министерство.

"Каквото Изпълкомът реши - това ще бъде. Ще разберете какво е. Не можем да кажем становището първо пред вас", заяви Стефан Капралов.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016