Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Наказания грозят Димитър Димитров-Херо и Стойчо Младенов. Новосформираният съдийски синдикат към КТ Подкрепа обяви пред БЛИЦ, че е сезирал Дисциплинарната комисия, която ще има заседание утре. Причината са нападките на треньорите на Черноморец и ЦСКА към реферите. На мача в Разград Херо атакува Стефан Спасов-Пастата и дори нахлу на терена, след което беше изведен от полицаи. Младенов пък изригна срещу Таско Тасков след загубата с 0:2 от Миньор в Перник.

"Сезирахме Дисциплинарната комисия за нападките на Димитър Димитров и Стойчо Младенов. Нещата не може да продължават по този начин. Именно заради това сформирахме съдийски синдикат, който да защитава всички рефери, независимо дали членуват при нас или не. Утре Дисциплинарната комисия ще има заседание, ще видим какво ще стане на него", коментираха от съдийския синдикат пред БЛИЦ.

"Това нещо се случва за първи път. След като Асоциацията на българските съдии не защитава хората си, ние го правим, защото сме преживявали подобни неща и знаем за какво става дума. В писмото до Дисциплинарната комисия сме приложили доказателствен материал, както за нападките на Димитров, така и за тези на Младенов. Жалбата ни е заведена в деловодството на БФС до Юри Кучев, който е Председател на Дисципа и копие до Борислав Попов - директор на първенства и турнири", казаха още от синдиката, който се официализира миналата седмица, когато даде специална пресконференция.

Негов председател е бившият съдия от ранглистата на "А" група Стоян Алексиев със заместници Богомил Маринов-Мечката, Пламен Божидаров и Иван Кирилов.