Полският нападател на „Левски“ Лукаш Гикевич е заплашил, че ще разтрогне договора си по вина на клуба и ще даде „сините“ на ФИФА, ако не бъде върнат в първия отбор, информира „24 часа“.
 
Гикевич беше отстранен от отбора на 28 април след скандал с треньора Стойчо Стоев. Оттогава полякът тренира самостоятелно или с дублиращия тим. Това по принцип противоречи на разпоредбите на ФИФА.
 
Гикевич няколко пъти е питал дали ще бъде върнат в първия състав, но не е получил отговор. Нападателят е решил да чака до петък и при липса на промяна в ситуацията да прибегне до гореизброените действия.
 
Той няма да има проблем с разтрогването на договора, тъй като има да получава пари. През миналата седмица футболистите на “Левски” получиха по 2 заплати. На Гикевич обаче бе дадена само половината за февруари, когато той дойде в “Левски”.
 
В сряда става изискуема заплатата за април и така Гикевич ще има вече две неполучени. Освен това на поляка не са възстановени платени от него медицински разходи. Има да получава и пари за наеми.
 
ПО ТЕМАТА

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015