Звездата на Лудогорец Козмин Моци сподели, че като дете е бил натискан от майка си да стане математик. Румънският защитник даде интервю за колегите от Диема Спорт, след като разградчани спечелиха четвъртата си поредна титла в "А" група. Снощи Моци и съотборниците му отвяха Локомотив (София) с 4:1, а преди мача на „Лудогорец Арена“ домакините откриха официално и новата трибуна на съоръжението, която носи името на Моци. В навечерието на срещата с "железничарите" защитникът стана баща на момиченце за първи път. Съпругата му го дари с дъщеря Мая-Елена в Букурещ.

"Не знам как да обясня чувството, когато станеш баща за първи път. Останах в болницата три часа, за да мога да видя моето момиче. Всичко е наред и с детето, и Оливия са добре. Чуваме се по телефона и нямам търпение да отида пак да ги видя. Трудно е, когато си далеч. Изморих се от пътуване, а мачът с Локомотив не беше никак лек. Радващо е, че всички приключи добре и спечелихме, станахме шампиони", отдъхна си Моци.

"Когато разбрахме, че ще имаме момиченце, цели три месеца мислихме името. Аз исках едно, жена ми друго и в крайна сметка избрахме Мая-Елена. След няколко дни в Румъния ще празнуваме Св. Константин и Елена. Те ще дойдат в България след втория ми лагер в Австрия. Сега е малко трудно, защото трябва паспорт", коментира още Моци пред Диема Спорт.

Защитникът се върна в спомените си за началото на своята кариера и жертвите, които е трябвало да направи семейството му в първите години. "За първи път отидох на футболен мач на 6 или 7 години. Заведе ме баща ми. Той също е играл на футбол, но не на високо ниво. Стигал е само до трета лига. Когато имам свободно време и почивам, винаги играем с него и приятели. Родителите ми са търпели лишения заради мен. Аз живях в малък град и когато започвах да тренирам футбол, трябваше да си плащам всичко. Обувки, екипировка и т.н. Всичко беше трудно, но сега, след няколко години, сега вече всичко е добре. Помня, че майка ми много искаше да стана математик", разказа Козмин Моци.