ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Христо Порточанов постави ултиматум на Борислав Михайлов и БФС. “До петък чакам да свика Изпълкома”, отсече пред БЛИЦ бургаския ръководител.

Както вече стана ясно, Върховният касационен съд преди десетина дни реши, че настоящият Изпълком е нелегитимен, тъй като е избран на нередовен Конгрес, провел се през януари 2009 година. Поради тази причина трябва незабавно да се свика заседание на Изпълкома, но на този Изпълком, който е избран през октомври 2005 година, част от който е Христо Порточанов, Иван Леков и още Веселин Балевски, Стефан Орманджиев, Николай Цветин, Красимир Георгиев и Пламен Бобоков. Всичките тези седем души не присъстват в настоящия Изпълком.

Свикването на заседание на Изпълкома е изключително наложително, тъй като всякакви решения, взети от настоящия изпълнителен комитет, са нелегитимни. Освен това законно избраният Изпълком ще трябва да определи и дата за нов Конгрес, който да се проведе през есента.

“Ако не свика Изпълкома до петък, в понеделник моите адвокати сезират прокуратурата и тя да се заема с БФС. Нека влезе вътре и проверява какво се случва. Въобще няма да се церемоня с тези хора. Прокуратурата да действа, след като не се изпълнява решение на Върховния касационен съд”, завърши Порточанов пред БЛИЦ.