Новината на БЛИЦ СПОРТ за трансфер на талантливия нападател на Левски Мартин Петков в Черноморец (Одеса) се потвърждава. 19-годишният футболист ще подпише договор за 2,5 години с украинския тим.

Трансферът на таланта се извършва с помощта на футболния агент Милен Георгиев и неговата мениджърска агенция, пише „Спортал“. Както е известно, вчера Черноморец (Одеса) официално обяви привличането на Борислав Цонев, който в петък разтрогна с Левски.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Според "Гонг", Мартин Петков ще премине в Черноморец (Одеса) със свободен трансфер, а на "Герена" ще запазят сериозен процент при следваща продажба на младия футболист.

Както е известно, в началото на зимната подготовка на „сините“ треньорът Станимир Стоилов обяви, че няма да разчита на Петков през пролетния дял от шампионата и се търси отбор, където да бъде преотстъпен. Младокът бързо беше свързан с евентуални трансфери в редица клубове от efbet Лигата и Втора лига.

От началото на сезона, Мартин Петков взе участие в общо 15 мача на Левски (13 за първенство и два за купата на България). В тях той се отличи с един гол – разписа се на 14 август 2021 г. при победата с 3:1 над Царско село.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022