ЦСКА е изправен пред сериозен проблем преди утрешния важен първи полуфинал за купата на България срещу Славия. Централният бранител Томас Лам е с контузия, което оставя „армейците“ в затруднено положение при комплектуването на отбраната за мача.

Заради травмата на Юрген Матай, който няма да играе до края на сезона, „червените“ останаха само с двама централни бранители – Лам и Мено Кох. Сега заради проблема с финландеца, единствената сигурна опция е Кох. Именно заради контузията на Матай спешно беше привлечен Енес Махмутович, който обаче все още няма картотека.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Както е известно, през зимата 31-кратните шампиони се разделиха с двама от централните си защитници – Пламен Гълъбов и Карол Метс. В отсъствието на Лам пред Стойчо Младенов има няколко варианта. Минимален е шансът от първата минута да стартира неопитният Росен Божинов, който замени финландеца при загубата с 0:2 от Локо (Пд) в петък. По-вероятно е в централен защитник да бъде преквалифициран някой от чужденците.

Основни заподозрени са Жеферсон, който има един двубой на този пост по време на кариерата си на „Армията“, както и мощният физически Амос Юга. Най-поливалентният футболист при червените Тибо Вион също би могъл да бъде предпочетен, като той действа на тази позиция по време на контролата със северномакедонския Академия Пандев през зимата. Тогава обаче ЦСКА се представи много слабо и загуби с 0:4.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022