Холандски халф е вариант за ново попълнение на “Левски”, научи БЛИЦ. Тъмнокожият Нисандро Бреевелд е чакан на проби при “сините” по време на лагера в Кипър. Той може да дебютира още на 3 февруари в контролата срещу руския Мордовия (Саранск). Халфът е препоръчан на Антони Здравков от Сержиньо Грийн.

Бившата звезда на “сините” си тръгна със скандал от “Герена” преди време, след като отказа да продължи договора си. Въпреки това Сержиньо никога не е прекъсвал връзките си с бившите си колеги. Той е казал хубави думи за Бреевелд и е изпратил няколко диска с изявите на футболиста. Нисандро е роден на 7 октомври 1986 г. Висок е 178 см и тежи 74 кг. Започва кариерата си в холандския Омниуърлд. През 2008 г. преминава в Телстар, а през 2010 г. – в румънския Жиу Петрошани, за който бележи 4 гола в 15 мача.

Елитният Газ Метан купува холандеца през 2011 г. С този тим Бреевелд записва 53 мача и 2 гола, има участия и в турнира Лига Европа. Вкарва гол във вратата на Аустрия (Виена). През лятото на 2013 г. Нисандро отива в Пандури, за който записва 15 мача и 2 гола. Холандецът обаче има да получава няколко заплати от румънския клуб, който изпадна във финансова криза. Бреевелд е поставил ултиматум на ръководството, че ако парите не му бъдат преведени до края на януари, той ще разтрогне.


СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA