След два дни ефективни стачни действия, изразяващи се в неявяване на тренировки, футболистите на Пирин (Благоевград) подновиха занимания.

Както е известно, играчите на „орлетата” отказаха да се подготвят за предстоящата среща с Берое заради финансовите проблеми в клуба, като дори самият двубой от 24-ия кръг бе под сериозен въпрос. Стигна се до редица от срещи между треньор, ръководство и футболисти, които в крайна сметка доведоха до резултат, съобщава Е-79.

Вчера наставникът на Пирин Костадин Ангелов заплаши, че ще напусне поста, ако бъде принуден да разчита на юноши за срещата със заралии в събота. Утре треньорът Ангелов и капитанът на тима Веселин Стойков имат насрочена среща с кмета на Благоевград Костадин Паскалев, от когото се надяват да получат подкрепа.

Със сигурност обаче мач срещу старозагорци ще има и „орлетата” ще излязат с пълния си състав, който днес проведе първото си занимание след стачката.

Единствените отсъстващи бяха двойката централни бранители Ради Митревски и Димитър Коемджиев. Първият лекува контузия и е аут от предстоящия мач поради травма, а вторият има лични проблеми и бе освободен от тренировката. /БЛИЦ