Лудогорец създаде 15 голови положения срещу Жалгирис в четвъртък вечер, но те доведоха до само едно попадение, при това автогол, за успеха с 1:0. Така реваншът в Литва се очертава да бъде доста труден, имайки предвид изкуствения терен на стадион "ЛФФ" и липсата на навлизащия във форма Кирил Десподов. Именно Футболист №1 на България за 2021 година пропусна едно от най-добрите положения срещу Жалгирис, стреляйки в гредата от чиста позиция, а иначе от фаул той още веднъж прати топката в рамката на вратата.

Бързата справка в сайта на УЕФА за статистиката на Лудогорец в Европа от началото на сезона показва, че в 7 мача до момента" орлите" са създали впечатляващите 97 голови положения, пише "Мач Телеграф". Това показва, че отборът на Анте Шимунджа знае как да атакува в големи отрязъци от срещите си. Това го видяхме нагледно в последните две домакинства - на Динамо (Загреб) и Жалгирис. Но какво показват резултатите - загуба с 1:2 от хърватите и победа с 1:0 срещу литовците, които спокойно можеха да отнесат още 3-4 попадения.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

От въпросните 97 голови положения "орлите" са реализирали едва 11 гола. Тоест 11,3% от тях. А това се оказва проблем, тъй като дори и 30% да бяха реализирали, сега навярно Лудогорец щеше да е в битката за групите на Шампионската лига, а не на тези на Лига Европа. Купищата пропилени шансове показват и друго - че разградчани имат нужда от истински голмайстор. В мачовете с Динамо и Жалгирис в Разград "орлите" създадоха общо 23 шанса, а вкараха само 2 гола. В тези срещи атаката бе водена от Игор Тиаго, за когото не можем да кажем, че игра лошо, но не реализира. Пропуски направиха и други футболисти.

Колкото до точните удари, там статистиката на УЕФА показва, че Лудогорец е застрашил 35 пъти вратарите на съперниците си. Головете, както вече стана дума, са 11. Тоест 31,4% са реализираните точни удари.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК