Нова промяна на ръководна позиция е извършена в БФС, научи БЛИЦ. На мястото на Валентин Чакъров, който стана директор на направление „Първенства и турнири“ към футболната ни централа, начело на Зоналния съвет в София е назначен известният бивш треньор Петко Петков. От началото на есента до момента той оглавяваше Областния съвет към ЗС на БФС-София.

„Във футболните среди съм известен с треньорската ми кариера, но много малко хора знаят, че тя започва от детския отбор на ФК Люлин в София. Преди всеки мач минавах през близката дърводелска работилница и взимах няколко чувала с трици, за да очертая терена. Поставях мрежите на вратите и флагчетата и съответно след срещата прибирах всичко. Споделям всичко това, за да отбележа, че знам какви са проблемите на аматьорския и детско-юношеския футбол. Запознат съм с апостолската дейност на хората, които в тези трудни времена се опитват да правят футбол, и знам какво е да търсиш 100-200 лева за транспорт или съдийски такси“, обяви 53-годишният Петков.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

„Приех длъжността председател на ЗС София, за да бъда в услуга на тези хора. Ще търсим начини, програми, форми за подпомагане на клубовете. Вратата ми е отворена за всички, независимо чия декларация са подписали. Хората, които ме познават, знаят, че обещанията ми не са предконгресни. Поставил съм си високи цели, много неща са свършени преди мен от Валентин Чакъров. Екипът, който работи в момента, е от професионалисти и експерти, които се справят великолепно. Винаги има какво да се подобрява. Трета лига от 3 години е на системата Електронно първенство. Постепенно искам във всички първенства да преминем на този вариант. Ще подпомагаме клубовете за подобряване и поддържане на базите, ще изграждаме нови терени“, допълни бившият треньор на Септември, Литекс, ЦСКА 1948 и Етър.

„Най-отговорно заявявам, че като администратор на първенствата в София-област не съм казвал или осъществявал натиск върху нито един клуб за кой да гласува на конгреса или коя декларация да подпише. Темата е доста неприятна, ситуацията ми прилича на тази от началото на демокрацията – разделения на семейства и приятелства по политически пристрастия. Но искам да предупредя, че футболът не е политика. Моят съвет е да се внимава с тона, защото който и да работи в БФС, трябва да бъде в услуга на всички клубове. Подчертавам – всички. А не да им заповядва и да ръководи“, завърши Петко Петков.