„Левски” настоява за извънреден конгрес на БФС и смяна на президента на централата Борислав Михайлов. Това обяви председателят на Управителния съвет на „сините” Иво Тонев след днешното заседание на управата на клуба.

„Настояваме за извънреден конгрес на Българския футболен съюз. Избор на нов президент на БФС и смяна на целия Изпълком. Настояваме повече да не присъстват футболни президенти в него. Настояваме ръководствата на комисиите да се сменят”, започна Тонев.

„Преди стартиране на втория полусезон инициираме среща на всички собственици, заедно с ръководители, главни редактори, собственици на водещи медии в България и съответно с представители на БФС, които и да са те, на която среща да седнем всички и да се гледаме в очите и да се разберем какво се случва с българския футбол”, продължи Тонев.

"Това, което ни се случи в мача с Литекс може да бъде тълкувано по много начини, „Левски” се вкарва в сценарий, които не е наш. Има Господ и той вижда всичко. „Левски” печели или губи по честен начин, на терена. Не приемаме внушения и коментари от хора, които не са от клуба, няма да търпим такова нещо. Трябва да се научим, че има правила и закони и те трябва да се спазват", заяви Тонев.

"В БФС има хора и комисии, които са в тежки зависимости с клубове, трябва да се изчисти веднъж завинаги от тези неща. Няма да отговаряме на нападки от собственици на други клубове. Ние ще подходим с уважение и респект към останалите клубове. Може да зададем въпрос защо съдия свири 4 или 5 мача на един отбор? Кой е печеливш от това, което се случи на нашия мач с Литекс? Няма да задаваме такива въпроси. От доста години и със съдействието на някои медии се създава едно напражение между феновете на „Левски” и ЦСКА, кой има изгода от това", коментира още шефът на „сините”.

По повод изхвърлянето на Литекс от „А” група и евентуалното отнемане на точки от всички тимове, които са играли до момента срещу „оранжевите”, единият от собствениците на „Левски” отсече:

„Ще подадем жалба до Спортно-техническата комисия, ако ни бъдат взети точки”.

„В случай, че Литекс бъде изваден за Купата и „Левски” да бъде върнат, ние ще играем с юноши. Не искаме по административен път да участваме в турнира. Литекс ни победи, независимо по какъв начин и ние не заслужаваме да сме на полуфинал. Отново повтаряме, че ще играем с юношите”, обяви собственикът на „сините”.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016