Милен Радуканов нападна футболистите след отпадането на ЦСКА на четвъртфинал за Купата на България. “Червените” загубиха с 0:1 от Локомотив София на “Българска армия”, а в първия двубой двата тима направиха равенство 0:0.

“Типично български манталитет, направихме два-три добри мача, отпуснахме се и си помислихме, че сме станали страшна работа. Видя се обаче, че не сме станали толкова страшни. Надявах се, че с тези две победи вървяхме във възходяща линия, днес обаче съм разочарован от отбора, тъй като не показахме това, което тренирахме и играхме срещу Локомотив Пловдив и Миньор. Явно подценихме мача, помислихме се за големи звезди и отпаднахме. Когато играят и единайсетте, се получават нещата. Когато обаче на един му се играе, на друг не му се играе, третият е сърдит... Аз съм супер спокоен, ако ме виждате. От утре съм пак тук, продължаваме да изграждаме същия стил, ще имат шанс всички да се доказват. Не съм доволен от отношението на целия отбор към мача, това е проблемът основно. Когато победихме Локомотив Пловдив и Миньор, бяхме доволни всички. А днес видяхте, поведението на публиката е меродавно”, заяви Радуканов.

“Не очаквах да окаже такова влияние отсъствието на Бандаловски и Лукас Саша. Който се доказва, ще остане да играе в ЦСКА, който не, ще си търси друго място. Казах ви, че няма да говоря за мотивация. Каква мотивация, дошъл си днес да свършиш два часа работа. Ако са деца на 14 години, да ги мотивираме...Целта ви казах каква е, да вкараме по-млади момчета, които са готови. В България много се спекулира момчета от школата, момчета от школата. Изведнъж няма как да вкараме десет от школата, трябва бавно и постепенно. Нещата са много сложни, само отстрани изглеждат лесни”, добави наставникът.

“Най-важното е да се стабилизира клуба и отбора. И миналата година се класирахме за евротурнирите и какво направихме?! Моята задача е да подобрим състоянието, играта на отбора. Започнахме нещо, мисля, че поехме правилен път. Наистина имаме нужда от много хора, така че до лятото ще имаме възможност да огледаме всички”, каза още Радуканов.

“Аз нямам врагове на Българска армия, или поне така се надявам. Всеки ден съм тук, срещам се, уважавам хората, както и противниците. Най-важното е първо да си човек”, завърши треньорът, който коментира накратко съдийството: “Дано грешките са неволни. Ако е така, съм доволен. Ако не е, всеки си носи кръста.”