ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бразилският нападател Рикардиньо е напът да изравни рекорд на Левски само половин година след присъединяването си към отбора. 22-годишният таран вкара двата гола за „сините“ за победата с 2:1 над Черно море в петък. Така за 15 мача за тима от „Герена“ той вече има девет реализирани попадения в първенството.

По този начин Рикардиньо вече е само на един гол от това да стане най-резултатното зимно попълнение на Левски за всички времена. В 109-годишната история на „сините“ само един футболист, привлечен след Нова година, е вкарвал десет гола през пролетта.

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Това е бившият български национал Петър Александров. Той облича екипа на Левски през зимата на 1994 г. и за половин година се разписва десет пъти в първенството и още четири пъти в купата на България. В край на сезона „сините“ печелят златен дубъл.

С деветте си попадения до момента Рикардиньо дели второто място в класацията заедно с Наско Сираков. Настоящият мажоритарен акционер на Левски през зимата на 1993 г. се завръща на „Герена“ от френския Ланс и оформя силен тандем в атака с Пламен Гетов. За 12 мача през пролетта на същата година Сираков вкарва 9 гола.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!