Треньорът на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов обяви титулярите, на които залага в гостуването на Астана. Първият мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа започва в 17:00 часа на стадион "Астана Арена". БЛИЦ ще ви предостави картина от мача.

Новото попълнение Ромарио Кортзорг е на върха на атаката на "канарчетата", а зад него ще действа Мариян Огнянов. По крилата ще бъдат Вандер Виейра и привлеченият от ЦСКА Абел Анисе.

Мъри не може да разчита на най-новия си играч - Валери Домовчийски, който е без картотека за мачовете с Астана, както и на опитния голмайстор Иван Цветков. Ветеранът преди дни претърпя успешна операция на аддукторите в Мюнхен и ще бъде извън терените около 5 седмици. Младата звезда на "Ботев" Тодор Неделев не е напълно възстановен от контузия, но попадна в групата за днешния мач и е сред резервите.

Вратата на "Ботев" ще пази Адам Стаховяк, а отбраната е съставена от Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел и Веселин Минев. Стоилов залага на Томаш Иршак и Борис Галчев като вътрешни халфове.
 
botew.jpg
"Ботев": 1.Адам Стаховяк, 11.Йордан Христов, 5.Бобан Грънчаров, 83.Сивард Спрокел, 14.Веселин Минев, 16.Томаш Иршак, 71.Борис Галчев, 7.Мариян Огнянов, 15.Абел Анисе, 10.Вандер Виера, 22.Ромарио Кортзорг
Резерви: 33.Росен Андонов, 26.Артур Енрике, 6.Костадин Дяков, 8.Тодор Неделев, 9.Луис Педро, 13.Николай Павлов, 18.Станислав Костов
Треньор: Станимир Стоилов